Letný prázdninový balíček pre prvákov

28.06.2014 Prešov

Objavujeme Prešovský kraj – omaľovánka, pexeso a spoločenská hra
 
Žiaci 27.6. dostali špeciálnu odmenu k vysvedčeniu - omaľovánky, pexeso a spoločenskú hru Objavujeme Prešovský kraj. Letný darček rozdáva krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Dnes ju v prvej fáze dostalo 3 400 prvákov na základných školách, následne počas leta ju môžu získať najmenší návštevníci konkrétnych lokalít na území Prešovského kraja.
Ide o jednu z prvých aktivít letnej kampane zameranej na podporu domáceho turizmu. Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila pre deti letný turistický darčekový balíček - omaľovánku, pexeso a špeciálnu spoločenskú hru s možnosťou opečiatkovania poslednej strany. Tento propagačný materiál sa volá Objavujeme Prešovský kraj a rozdajú ho triedne učiteľky tohtoročným prvákom na základných školách v kraji. Poslednú stranu tohto materiálu si budú môcť malí turisti na svojich potulkách s dospelým sprievodom nechať opečiatkovať vo vybraných lokalitách Prešovského kraja - Bardejov, Bardejovské Kúpele, Kaštieľ Humenné, Skanzen Humenné, Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach, Levoča, Ľubovniansky hrad, Červený kláštor, Štrbské Pleso a Kúpele Vyšné Ružbachy. Poslednú opečiatkovanú stranu musia deti zaslať na adresu KOCR Severovýchod Slovenska do 15. septembra.
„Chceme takto osloviť aj najmenších turistov a ich rodiny, aby sa pri plánovaní svojich dovoleniek v Prešovskom kraji inšpirovali krásami nášho kraja, ktoré sú znázornené v omaľovánke, pexese a spoločenskej hre. Materiál je tiež žrebovateľný, s možnosťou zapojiť sa do jednej z našich letných turistických súťaží. Pre vyššiu vekovú skupiny, mladé rodiny a aktívnych seniorov sme spustili aj ďalšiu turistickú rovnomennú súťaž Objavujeme Prešovský kraj. Jej podmienkou je odfotiť sa na jednom z 250-tich kontrolných bodov v kraji a zverejniť svoju fotku na facebookovej stránke Severovýchod Slovenska. Medzi kontrolnými bodmi nechýba ani vodárenská veža v Prešove, nová socha Sabíny v Sabinove, viacerí remeselníci, ale ani Gerlachovský štít, kam sa dá vyjsť len so sprievodcom. Okrem toho máme pripravenú aj fotografickú súťaž pre umelecky cítiacich turistov s názvom Dovolenka v Prešovskom kraji, ktorú sme v tomto roku rozšírili aj o video kategóriu, takže vyhlasujeme aj video súťaž. Pripravené máme tiež štyri letné víkendové stretnutia cyklistov na Sninských rybníkoch, v Pieninách – v Haligovciach, vo Vysokých Tatrách a v Levočskej doline. Podrobné informácie k všetkým súťažiam nájdu záujemcovia na stránke www.severovychod.sk,“ konkretizoval riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.
Pozývame všetkých obyvateľov i návštevníkov kraja zúčastniť sa na turistických súťažiach a cyklopretekoch, tzv. cyklopátraniach, ktoré sú súčasťou letných aktivít KOCR Severovýchod Slovenska. Vyhodnotenie všetkých letných súťaží z dielne krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska sa uskutoční 27. septembra pri príležitosti osláv Svetového dňa cestovného ruchu.
***
Prešov 27. júna 2014

Tomáš Miščík
KOCR Severovýchod Slovenska
 

Vyberte región

mark